In alles een topmodel: de nieuwe MAN TGX 20.500 XXL PerformanceLion

3 oktober 2017

In alles een topmodel: de nieuwe MAN TGX 20.500 XXL PerformanceLion

De nieuwe MAN D26 12,4 liter motor in de Euro 6 c specificatie is niet alleen indrukwekkend op basis van zijn vermogens- en koppelcijfers. Door de combinatie van een relatief laag voertuiggewicht en de toepassing van EfficientLine-features als EfficientCruise en EfficientRoll in combinatie met de geoptimaliseerde aandrijflijn is zowel het brandstof- als AdBlue-verbruik opvallend laag. Vorm en functie zijn bovendien perfect in balans: de Alcoa DuraBright velgen dragen bij aan de unieke uitstraling. Daarbij zijn ze opvallend licht. Zo dragen ze ook bij aan een zo gunstig mogelijk verbruik en rendement. Een andere belangrijke efficiency-factor is de nieuwste MAN TipMatic versnellingsbak met 14 overbrengingen en vooruitstrevende technologieën als SmartShifting, HSU en de EVBec motorrem, die zeer snel schakelen mogelijk maakt. Met deze geavanceerde aandrijflijn koppelt de MAN PerfomanceLion topprestaties aan kostenbesparende efficiency.

Top comfort
Ook het comfort van de MAN TGX 20.500 XXL PerformanceLion is van topklasse. Hij beschikt standaard over de XXL-cabine met een stahoogte van 2.150 mm én een diepte van 2.000 mm. Het bijzondere veercomfort komt ook op het conto van de luchtgeveerde vooras, die tevens bijdraagt aan de goede wegligging. Het interieur van de cabine is zeer smaakvol met een combinatie van grafiet- en zandkleurige tinten. Ook het exclusieve leerpakket is standaard: de bekleding van de stoelen, de portieren en het stuur is uitgevoerd in prachtig leder dat qua kleurstelling volledig in harmonie is met de cabine. Vanzelfsprekend heeft de chauffeursstoel in de luxe uitvoering volop verstelmogelijkheden. Standverwarming, de automatisch geregelde airconditioning en een grote vrieskast zijn standaard. Voor het gemak én de veiligheid zijn ruitenwissers en verlichting automatisch in te stellen. De chauffeur heeft bovendien de beschikking over het nieuwe, hoogwaardige MAN 7-inch fullcolour MMT MultiMedia Systeem met DAB+ radio-ontvangst, trucknavigatie, handsfree telefoon, twinpairing voor twee telefoons en USB-aansluiting.

Veiligheid voorop
De MAN PerformanceLion wordt standaard geleverd met een groot aantal standaard veiligheidspakketten. Xenon verlichting, LED dagrijverlichting, LED contourverlichting en LED achterverlichting verzorgen evenals de optionele lampen op het dak perfect licht en zicht. Daarnaast zorgen de bermlamp, mistlampen, verstralers en de afslagverlichting voor gerichte extra verlichting. Het aanbod aan assistentiesystemen is ook zeer breed. Zo wordt de noodremassistent EABS van MAN aangevuld met ACC automatische afstandsregeling. Zo houdt de chauffeur altijd een veilige afstand tot de voorganger. De signalering van dit systeem werkt samen met de camera van de LGS-rijbaanbewaking. Daardoor is het systeem in hoge mate ongevoelig voor foutmeldingen.

Betrouwbaar
De nieuwe MAN TGX 20.500 XXL PerformanceLion biedt naast hightech en topcomfort nog een belangrijk pluspunt: betrouwbaarheid. In de toonaangevende statistieken van TUV Reports staat MAN al sinds 2012 aan de top als meest betrouwbare truck. Met zijn bijzondere combinatie van kwaliteiten is de MAN PerformanceLion een unieke propositie voor tarnsportbedrijven.

 

Dit artikel delen

Laatste nieuwsberichten
29 november 2017
Sinterklaas op bezoek
19 november 2017
MAN TopUsed Heerenveen