Over ons

Wierda Bedrijfswagens BV is uw MAN dealer van Friesland. Het bedrijf staat onder leiding van directeur Rene Wierda. Na zijn opa en vader is Rene de derde generatie die het bedrijf aanstuurt.

Met de hoofdvestiging in Joure en de werkplaatsen in Drachten en Heerenveen is het bedrijf uitgegroeid tot een betrouwbare en veelzijdige partner in de transportwereld en de weg- en waterbouw.

Wierda Bedrijfswagens biedt u diensten en onderdelen op het gebied van:

  • in- en verkoop van nieuwe en gebruikte bedrijfswagens, getrokken materieel, (autolaad)kranen, kippers en andere opbouwen op uw voertuig
  • onderhoud, reparatie en APK-keuringen van lichte en zware bedrijfswagens
  • onderhoud, reparatie en APK-keuringen van bussen (openbaar vervoer en touringcarbedrijven)
  • onderhoud, reparatie en APK-keuringen van campers
  • onderhoud, reparatie en APK-keuringen van getrokken materieel
  • LPK-keuringen van laadkleppen
  • onderhoud, reparatie en keuringen van (autolaad)kranen
  • keuringen van diverse laad- en lossystemen
  • verhuur van bedrijfswagens en (koel)trailers, personenwagens, bakwagens en busjes

Bij Wierda Bedrijfswagens in Heerenveen vindt u vanaf 2017 MAN TopUsed. Hier worden hoogwaardige tweedehandsbedrijfsvoertuigen van alle merken en types verkocht. Zowel vrachtwagens als bussen. Voor meer informatie zie www.man-topused.nl

Maatwerk

Met het zusterbedrijf Wierda Voertuig Techniek (WVT) heeft het bedrijf de mogelijkheid MAN bedrijfswagens aan te passen aan de wens van de klant. WVT is gespecialiseerd in het bouwen van wide spread tandems, as bijplaatsingen, chassis verlengen of inkorten en andere klantspecifieke ombouwen.

Voor meer informatie over WVT zie www.wvt.nu.

Binnen de groep duurzame oplossingen levert Wierda Hybrid Technologies Hybride oplossingen voor door de PTO aangestuurde opbouwen, zoals betonmixers, autolaadkranen, hoogwerkers, koelsystemen, etc.

Voor meer informatie over Wierda Hybrid Technologies zie www.wierdahybrid.nl

Missie en Visie

De missie van Wierda Bedrijfswagens luidt:

Het leveren van duurzame transportoplossingen en het bieden van service en zekerheid aan klanten in de sectoren Transport, Off Road en Openbaar Vervoer, waardoor de klant meer rendement behaalt. Onder duurzaam wordt verstaan: betrouwbare diensten en producten, hoge kwaliteit, rekening houdend met mens en milieu, en het juiste product voor de juiste toepassing.

De visie luidt:

Wierda Bedrijfswagens is een groeiende partner op het gebied van transportoplossingen in de sectoren Transport, Off Road en Openbaar Vervoer, waarbij Wierda Bedrijfswagens fungeert als een verlengstuk van de klant, innovatief en een goed geoliede machine is. De goed geoliede machine heeft betrekking op: doen wat je zegt, goed georganiseerd, efficient, degelijk en betrouwbaar, en betrokken en betrouwbare medewerkers.

Erkend duurzaam

Om op de lange termijn een bijdrage te leveren aan de maatschappij is duurzaam ondernemen voor Wierda Bedrijfswagens een belangrijk item. Van de medewerkers wordt een maximale inspanning verwacht om klanten optimaal te kunnen helpen. Daarvoor biedt het bedrijf opleiding, begeleiding en een familiaire omgeving met respect voor het individu. De maatschappelijke verantwoording wordt genomen door sponsoring van lokale initiatieven en initiatieven die het bedrijf van belang vindt. Op het gebied van milieubelasting spant Wierda Bedrijfswagens zich in om zowel middels inkopen en activiteiten als de door het bedrijf geleverde producten een zo minimaal mogelijk milieubelasting te realiseren.

Geschiedenis

Wierda Bedrijfswagens is in 1931 opgericht door Enne-Jacob Wierda, de grootvader van Rene. Hij zag kansen in het bouwen en vervolgens repareren en onderhouden van bedrijfswagens. Met de pakketten die werden aangeleverd door de fabriek zette Enne-Jacob bedrijfswagens in elkaar en verkocht deze aan klanten. Dezelfde werkzaamheden werden vervolgens ook voor een ander merk uitgevoerd.

In de loop van haar bestaan heeft Wierda Bedrijfswagens het dealerschap van meerdere merken gehad. Tevens heeft het bedrijf jarenlang het importeurschap voor een bedrijfswagen merk gevoerd.

In 2004 is Wierda opnieuw dealer voor MAN geworden. Het werkgebied strekt zich over de hele provincie Friesland uit. Klanten zijn transportbedrijven, wegenbouwers, bouwbedrijven en diverse specialisten op bijvoorbeeld het gebied van boringen naar aardwarmte, etc.

In 2007 is het bedrijf gecertificeerd volgens de ISO norm. In 2010 is de hercertificering voor ISO uitgevoerd volgende de norm ISO 9001:2008.

In 2011 is het predicaat Erkend Duurzaam dat wordt verstrekt door de Bovag behaald.

In 2014 is Wierda Bedrijfswagens uitgeroepen tot MAN service dealer van het jaar

In 2016 is Wierda Bedrijfswagens uitgeroepen tot MAN dealer van het jaar

Routebeschrijving


Drachten
Kelvinlaan 11
9207 JB Drachten
Tel: +31 (0)512 748 003
E-mail: info@wierdabedrijfswagens.nl

Routebeschrijving


Heerenveen
Mars 22
8448 CP Heerenveen
Tel: +31 (0)513 726 555
E-mail: info@wierdabedrijfswagens.nl