XTREEM COMFORTABEL: Ontdek de innovatieve assistentiesystemen van MAN

De nieuwe MAN Truck wordt op 10 februari 2020 gelanceerd. Maar wist u dat de huidige MAN Truck (2019) al over diverse USP’s beschikt waarmee ook de nieuwe MAN Truck Generatie zal worden uitgerust? Graag vertellen wij u over het hoge veiligheids- en comfortniveau van de MAN Trucks.

Nóg veiliger en comfortabeler

De vele MAN-assistentiesystemen zorgen voor maximale comfort en absolute veiligheid op de weg. Het brede scala aan MAN Automated Smart Solutions ondersteunen de chauffeur in alledaagse situaties. Of het nu gaat om langeafstandsvervoer, op de bouwplaats of in de stad, de MAN Smart Solutions maken iedere reis comfortabeler én veiliger. 

Ondersteuning op het rijgedrag

U kunt altijd vertrouwen op de MAN assistentiesystemen: deze systemen bewaken en analyseren continu het rijgedrag en waarschuwen de chauffeurs bij de eerste tekenen van verminderde aandacht. Als het voertuig onbedoeld de rijstrook verlaat, wordt het voertuig terug de rijstrook in gestuurd.


MAN Attentiesysteem

Het MAN attentiesysteem detecteert vroege tekenen van verminderde aandacht van de bestuurder of merkbare veranderingen in stuurgedrag - en waarschuwt voordat gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

  • Verhoogt de veiligheid 
  • Voorkomt ongevallen

Leverbaar op: TGX en TGS modellen

Lane Guard Support (LGS) & Lane Return Assist (LRA)

Blijf op het goede spoor: de MAN-rijstrookbeveiligingssystemen bewaken de juiste positie van het voertuig in de rijstrook.

  • Dubbele veiligheidsassistentie: LGS waarschuwt de bestuurder voor het onbedoeld afdwalen van de rijstrook met een hoorbaar signaal en LRA grijpt actief in en stuurt het voertuig terug de rijstrook in.

Leverbaar op: TGX, TGS en TGM modellen


Ondersteuning op snelheid en afstand houden

ACC Stop & Go

Adaptieve cruisecontrol (ACC Stop & Go) regelt automatisch de snelheid van de vrachtwagen, evenals de afstand tot de voorligger, zelfs tot stilstand. De Stop & Go-functie ondersteunt de bestuurder nu bij files of druk verkeer.

  • Minder belasting van de bestuurder en verhoogde verkeersveiligheid
  • Ondersteuning bij het handhaven van veilige afstanden

Leverbaar op: TGX en TGS modellen

MAN EfficientCruise®

Het MAN EfficientCruise® systeem analyseert door middel van GPS de route tot drie kilometer van tevoren en bepaalt automatisch de meest economische rijmodus en snelheid. 

  • Brandstofbesparing
  • Verhoging van het rijcomfort

Leverbaar op: alle modellen


Ondersteuning van de remprestaties

Emergency Brake Assist (EBA) en Emergency Stopping Signal (ESS)

EBA waarschuwt de chauffeur preventief voor dreigende botsingen en genereert waardevolle reactietijd. In een noodsituatie gaat het systeem automatich remmen. ESS waarschuwt het achteropkomende verkeer met snel knipperende achterlichten.

  • Extra veiligheid in het verkeer
  • Verkleint de kans op kop-staartbotsingen

Leverbaar op: alle modellen

MAN BrakeMatic remsysteem met ABS en ASR

Perfecte remprestaties, kortere remwegen en een gelijkmatige slijtage van de remvoering en de complete voertuigcombinatie. MAN BrakeMatic zorgt voor een optimale balans van de remmen van de trailer en de truck.

  • Minder belasting van de chauffeur door automatisch efficiënt remgedrag
  • Minder slijtage van de remvoering

Leverbaar op: alle modellen


Extra rijcomfort

MAN ComfortSteering

Precies de juiste stuurkracht voor elke rijsituatie: het actieve stuursysteem zorgt voor eenvoudig manoeuvreren door elektronisch stuurkoppel toe te voegen. Bij hogere snelheden vermindert het stuurkoppel en zorgt het voor gegarandeerde rijstrookvastheid.

  • Meer rijcomfort voor de chauffeur
  • Eenvoudig manouvreren

Leverbaar op: TGX, TGS en TGM modellen


Meer MAN innovaties

Meer MAN innovaties

Meer informatie
Nieuwe MAN eTGE al gezien?

Nieuwe MAN eTGE al gezien?

Meer informatie
Zoekt u brochures?

Zoekt u brochures?

Klik hier