Wierda Bedrijfswagens

Het bedrijf staat onder leiding van directeur Rene Wierda die na zijn opa en vader de derde generatie representeert die het bedrijf aanstuurt. Met de hoofdvestiging in Joure en de werkplaatsen in Drachten en Heerenveen is het bedrijf uitgegroeid tot een betrouwbare en veelzijdige partner in de transportwereld en de weg- en waterbouw.

Geschiedenis

Wierda Bedrijfswagens is in 1931 opgericht door Enne-Jacob Wierda, de grootvader van Rene Wierda. Hij zag kansen in het bouwen en vervolgens repareren en onderhouden van bedrijfswagens. Met de pakketten die werden aangeleverd door de fabriek zette Enne-Jacob bedrijfswagens in elkaar en verkocht deze aan klanten. Dezelfde werkzaamheden werden vervolgens ook voor andere merken uitgevoerd.

In de loop van haar bestaan heeft Wierda Bedrijfswagens het dealerschap van meerdere merken gehad. Tevens heeft het bedrijf jarenlang het importeurschap voor een bedrijfswagen merk gevoerd. In 2004 is Wierda opnieuw dealer voor MAN geworden. Het werkgebied strekt zich over de hele provincie Friesland uit. Klanten zijn transportbedrijven, wegenbouwers, bouwbedrijven en diverse specialisten op bijvoorbeeld het gebied van boringen naar aardwarmte, etc.

Na het opnieuw verkrijgen van de MAN dealerschap heeft Wierda bedrijfswagens verschillende erkenningen/awards ontvangen. De eerste is ontvangen in 2007. Dit jaar is het bedrijf gecertificeerd volgens de ISO norm. Vervolgens in 2010 is de hercertificering voor ISO uitgevoerd volgende de norm ISO 9001:2008. Daarna is in 2011 het predicaat Erkend Duurzaam, verstrekt door de Bovag, behaald. Verder in 2014 en in 2016 is Wierda Bedrijfswagens uitgeroepen tot MAN service dealer en MAN dealer van het jaar, respectievelijk. Tot slot was de Wierda Groep (Wierda Bedrijfswagens, Wierda Voertuig Techniek en Wierda Hybrid Technologies) in 2019 genomineerd voor de Verkiezing Friese Onderneming van het jaar 2019 en eindigde bij de laatste zes.

Maatwerk

Wierda gaat graag met u op zoek naar de beste transportoplossing. Naast Wierda Bedrijfswagens kunnen wij u ook helpen in Joure, waar Wierda Voertuig Techniek (WVT) en Wierda Hybrid Technologies (WHT) gevestigd zijn. Wilt u graag meer laadvermogen of heeft u een andere specifieke ombouwvraag? Dan bent u bij Wierda Voertuig Techniek aan het juiste adres. Wierda Voertuig Techniek is namelijk gespecialiseerd in het bouwen van wide spread tandems, as bij plaatsingen, chassis verlengen of inkorten. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van WVT.

Of bent u op zoek naar een duurzame transportoplossing? Wierda Hybrid Technologies elektrificeert lichte en zware bedrijfswagens, repareert en onderhoudt elektrische voertuigen en refurbisht ze. Een oplossing zou Electric PTO kunnen zijn. Deze oplossing drijft de opbouw van een voertuig elektrisch aan, denk hierbij aan de aandrijving van de betonmixer, de autolaadkraan of het koelsysteem. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van WHT.

Missie en Visie

De missie

Het leveren van duurzame transportoplossingen en het bieden van service en zekerheid aan klanten in de sectoren transport, off road en openbaar vervoer. Hierdoor behaalt de klant meer rendement en houdt tegelijkertijd ook rekening met mens en milieu. Wij streven naar betrouwbare diensten en producten van hoge kwaliteit, oftewel het juiste product voor de juiste toepassing. De medewerkers ondersteunen deze missie door gemotiveerd te zijn om klanten optimaal te helpen. Daarvoor biedt het bedrijf opleiding, begeleiding en een familiaire omgeving met respect voor het individu.

De visie

Wierda Bedrijfswagens is een groeiende partner op het gebied van transportoplossingen in de sectoren transport, off road en openbaar vervoer. Hierbij fungeert het bedrijf als een verlengstuk voor de vraag van de klant door zijn innovatieve instelling en te werken als een goed geoliede machine. Hiermee wordt gestreefd naar loyaliteit, georganiseerdheid, efficientie, betrouwbaarheid en betrokkenheid.

Erkend duurzaam

Om op lange termijn een bijdrage te blijven leveren is duurzaam ondernemen een belangrijk onderwerp voor ons. Dit houdt in dat wij regelmatig lokale intiatieven en initiatieven die het bedrijf van belang vindt ondersteunen door sponsoring. Daarnaast, op het gebied van milieu, zet Wierda Bedrijfswagens zich in om zowel middels inkopen en activiteiten als de door het bedrijf geleverde producten een zo minimaal mogelijk milieubelasting te realiseren.